«Όχι» στη συμφωνία ψηφίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως εξέφρασαν στις δηλώσεις τους μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

«Το όχι στο δημοψήφισμα σημαίνει μήνυμα ελπίδας για ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει τι πολιτικές πρέπει να εφαρμόσει στην επικράτειά του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Την τύχη στα χέρια του θα πάρει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα«Το δίλημμα είναι σαφές είπε ναι ή όχι στις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών. Όλοι θα ψηφίσουμε όχι για να στηρίξει μια υπερήφανη κοινωνική προσπάθεια», σημείωσε. 

«Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός όχι στη παράδοση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος στο Mega. «Το όχι στο δημοψήφοσμα αποτελεί ναι στην δημοκρατική Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Καμμένος. «Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ, το ΟΧΙ του 1940, το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν, το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου στην ταπείνωσή μας» έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Τwitter.

«Παραμένουμε στο ευρώ και την Ευρώπη» δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως «τίμια είναι η συμφωνία που ο λαός θα μιλήσει για αυτήν. Το δημοψήφισμα είναι μήνυμα δημοκρατίας, είπε και πρόσθεσε πως ειναι σεβασμός στον λαό και τη δημοκρατια πρέπει να υπάρχει πρωτογενής απόφαση».

«Είναι πολύ σαφές το ερώτημα», είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις πρώτες δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. «Μια πολύ καλή νύχτα για την Ελλάδα η αποψινή, πρόσθεσε. «Ακραίοι κύκλοι στη Γερμανία που θέλουν να ταυτίσουν τη συμφωνία με το κοινό νόμισμα. Είναι απαράδεκτο τους καλώ να μην παίξουν με το κοινό νόμισμα» πρόσθεσε.

«Το δίλημμα είναι ναι η όχι στη συμφωνία», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.