current views are: 2

27 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση06:55

Ξυδάκης: Έχουμε 100 τρόπους να συνεχίσουμε αν ο λαός πει «όχι»

Ελλάδα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει, σε περίπτωση που ο λαός απορρίψει την πρόταση των Θεσμών, τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Δημοσίευση 06:55’
αρθρο-newpost

Ελλάδα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει, σε περίπτωση που ο λαός απορρίψει την πρόταση των Θεσμών, τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

H Ελλάδα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει, σε περίπτωση που ο λαός απορρίψει την πρόταση των Θεσμών, τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«H χώρα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει, μπορεί να ξαναγίνει μια συζήτηση με τους δανειστές μας, μήπως και θυμηθούν ότι υπάρχει μια Ευρώπη που έχει ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά και είναι μια ευκαιρία να δει και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη βρίσκεται ένας λαός και όχι ένα πρόσωπο, ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στο Mega.

Οσο για την περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, τότε όλα είναι ανοιχτά, πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης. «Θα είναι αποδοκιμασία του χειρισμού και η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να το σεβαστεί. Θα πάμε στη Βουλή και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ανοιχτά τα ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011, ο υπουργός σχολίασε: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους ήρωες, σκοπούς και καταλήξεις, τότε ο πρωθυπουργός συνετρίβη και δεν του επετράπη να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού λαού και ανετράπη από μέσα από το κόμμα του και ο ελληνικός λαός ποτέ δεν εξέφρασε τη βούλησή του για την τύχη των παιδιών του για την τύχη της πατρίδας του».


σχετικα αρθρα