Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με αντικείμενο τη συμφωνία με τους δανειστές σχολιάζει η ιστοσελίδα Ιskra που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Αναλυτικά το άρθρο:

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα την απαράδεκτη πρόταση υποτέλειας και κατεδάφισης των λεγόμενων "Θεσμών"-πιστωτών, καλώντας τον ελληνικό λαό να πει με την ψήφο του ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στους πιστωτές και τις προτάσεις τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί την μεθεπόμενη Κυριακή (5/7).

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας προέβη λίγο πριν τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα σε διάγγελμα, όπου κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος του κυβερνητικού συμβουλίου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο λαός θα πει «όχι» στις «βάρβαρες πολιτικές των δανειστών».

«Θα κληθεί ο λαός να αποφασίσει αν θα πει όχι στις βάρβαρες πολιτικές των δανειστών. Όλοι θα ψηφίσουμε "όχι"» τόνισε.

Στελέχη της  ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι το δημοψήφισμα θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των προτάσεων των "Θεσμών", οι οποίοι λειτουργούν ως όργανο των δανειστών. Στο δημοψήφισμα θα εκφρασθεί ένα παλλαϊκό πάνδημο "ΟΧΙ" στη λεηλασία που η πρότασή των "Θεσμών" θα επέφερε στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Σήμερα, Σάββατο (27/6), στις 11 το πρωί συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών την πρόταση του Υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου».