«Το δίλημμα είναι εθνική αξιοπρέπεια ή παράδοση» τόνισε ο Πάνος Καμμένος για το δημοψήφισμα, προσερχόμενος στη Βουλή. 

«Η Ελλάδα δεν υποστέλλει ποτέ τις σημαίες. Κάναμε προσπάθεια να υπάρξει συμβιβασμός με τους δανειστές.  Η ιστορία αυτού του τόπου γράφτηκε μόνο με όχι» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός θα πει ένα μεγάλο όχι στις 5 Ιουλίου, «με το ίδιο όχι που απάντησε το 1940 και με τον ίδιο τρόπο που απάντησε στο σχέδιο Ανάν».

Αναλυτικά η δήλωση:

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να περάσουν το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, το δίλημμα είναι εθνική αξιοπρέπεια ή παράδοση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, υποστολή των σημαιών. Η Ελλάδα δεν υπέστειλε ποτέ τις σημαίες.

Κάναμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα για ένα συμβιβασμό. Σε κάθε προσπάθεια που κάναμε εμείς, από την άλλη πλευρά το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν είναι ότι θα εξευτελίσουν έναν ολόκληρο λαό και μια ολόκληρη χώρα, ότι θα καταργήσουν την Ευρώπη των εθνών-κρατών. 

Την απάντηση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός με ένα «όχι» στις 5 Ιουλίου. Με το ίδιο «όχι» που απάντησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος για το Σχέδιο Ανάν, με το ίδιο «όχι» που απάντησε ο ελληνικός λαός το 1940. Η ιστορία αυτού εδώ του τόπου γράφτηκε μόνο με «όχι». Η εποχή του «ναι σε όλα», η εποχή της υποχώρησης, η εποχή της εξαθλίωσης των Ελλήνων τελειώνει την άλλη εβδομάδα.