current views are: 1

27 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:50

Βαρουφάκης: Υπάρχει περιθώριο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

Τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η πρόταση των δανειστών αναλύει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το Eurogroup​.

Δημοσίευση 15:50’
αρθρο-newpost

Τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η πρόταση των δανειστών αναλύει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το Eurogroup​.

Ως μη βιώσιμη χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για παράταση πλήττει την αξιοπιστία του Eurogroup.

«Απορρίψαμε την πρόταση γιατί θα μας έβαζε στο περιθώριο» είπε, προσθέτοντας ότι η «η συμφωνία δεν ήταν βιώσιμη. Δεν θα περνούσε από την Βουλή».

Ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε:

Εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχθούμε υφεσιακό πακέτο αλλά ούτε και εντολή να την απορρίψουμε.

Και σημείωσε ότι «ήταν μια απόφαση που έπρεπε να την πάρει τουλάχιστον το 50% των Ελλήνων» σημειώνοντας ακόμη ότι δεν θα πέρναγε από τη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν σεβάστηκαν οι θεσμοί τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου»

«Η σημερινή απόρριψη εκ μέρους του Eurogroup για παράταση του προγράμματος μέχρι να αποφανθεί ο λαός, κάνει μόνιμο κακό στην αξιοπιστία του Eurogroup σαν μια ένωση δημοκρατικών εταίρων» είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εισακουστεί από τον λαό το αίτημα για «όχι».

Σημείωσε ότι ήταν «απόφαση του Ντάισελμπλουμ να μην προσκληθούμε στο δεύτερο μέρος του Eurogroup». «Ο Ντάσελμπλουμ ήθελε να δεσμευτούμε σε μια πρόταση που δεν πιστεύαμε. Εάν ο ελληνικός λαός, μας πει να υπογράψουμε, θα υπογράψουμε. Προσφέρουμε πέντε μήνες τώρα λύσεις στην αντίπερα όχθη. Η αντίπερα όχθη πρέπει να αρχίσει να προσφέρει κι εκείνη λύσεις».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε, επίσης ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι ναι ή όχι σε αυτές τις προτάσεις. «Δεν έχει σχέση με την έξοδό μας από το ευρώ» είπε. «Δεν υπάρχουν διατάξεις για έξοδο από την ευρωζώνη» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «υπάρχει περιθώριο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέρα και νύχτα για να βελτιωθούν οι προτάσεις των δανειστών» λέγοντας:

Πασχίζουμε για συμφωνία έως την ύστατη στιγμή. Αν υπάρξει συμφωνία θα πούμε στον ελληνικό λαό, η άποψή μας είναι να ψηφίσει «ναι».

«Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τρίτη» τόνισε, μεταξύ άλλων.

 

 


σχετικα αρθρα