Επίθεση στους δανειστές και τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας στην πρόσκληση του εισηγητή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ζητάτε εκλογές, κ. Μητσοτάκη; Σημαντική εξέλιξη και μάλιστα, αν εκπροσωπείτε το κόμμα σας, θα έχει ενδιαφέρον να αιτηθείτε το βράδυ άμεση προσφυγή στις κάλπες. Να είστε σίγουρος ότι ο δρόμος είναι ανοικτός. Θα σκεφτούμε την πρόταση σας.

Σημείωσε εξάλλου πως ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους δανειστές υπάρχει ταξικό ιδεολογικό πρόσημο και ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός, σε καμία περίπτωση, δεν θα υπέγραφε την καταδίκη του ελληνικού λαού με τη συνέχιση της καταστροφικής λιτότητας.

«Τα κείμενα που κατατέθηκαν και αυτό είναι το τελευταίο, και είναι η ακριβής μετάφραση από τα αγγλικά, είναι αυτά που κατατέθηκαν εκ μέρους των Θεσμών στην ελληνική αντιπροσωπεία και της ζητήθηκε να προσχωρήσει» ανέφερε ο κ. Βούτσης και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κυρίως στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας:

Έχετε ταυτιστεί με αυτά τα κείμενα στην ιδεολογική τους προσέγγιση. Υπάρχει η αντίρρηση των δανειστών να υπάρξει φορολογία στο κεφάλαιο, στα μεγαλύτερα εισοδήματα. Αντίθετα, προτείνουν το δικό σας ευαγγέλιο. Οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό είναι το ευαγγέλιο σας.

Από δική μας πλευράς, δεν υπάρχει καμία μείωση συντάξεων και μισθών. Αφαιρέθηκαν από τη δική μας κυβέρνηση, οι εισφορές για τους κλάδους υγείας, η αύξηση φόρων στα νησιά και η δεύτερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τα επαγγέλματα. Ανάμεσα λοιπόν στις δύο προσεγγίσεις υπάρχει ισχυρό ταξικό πρόσημο.