Έχουμε κι άλλους δρόμους, αν δεν υπάρξει συμφωνία, διαμήνυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο Mega για τις εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε μια μεγάλη πρωτοβουλία δημοκρατίας και προοπτικής. Να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στο Eurogroup τελεσιγραφικά» τόνισε.

«Oι θεσμοί μπορεί να λένε τώρα ότι δεν είναι η τελική τους θέση. Δεν έχει σημασία, η ουσία της πρότασης είναι εξόντωσης και στραγγαλισμού του λαού. Κάνουμε μία δημοκρατική πράξη και έπρεπε να κάνουν όσοι ψήφισαν μνημόνια» είπε και τόνισε:

Εμείς προσφεύγουμε στον ελληνικό λαό, δεν προσφεύγουμε σε καμία μαφία.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε προσπάθεια καλής θέλησης. Έγιναν υποχωρήσεις, με πολλές από τις οποίες δεν συμφωνώ προσωπικά. Από εκεί και πέρα, παρά τις υποχωρήσεις οι θεσμοί, αντί να τις βλέπουν, ζήταγαν ακόμα περισσότερα, σε έναν ατέλειωτο φαύλο κύκλο».

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν «όχι» στο δημοψήφισμα ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «θα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός θα ζητεί μία αξιοπρεπή μέτρα. Εφόσον πουν όχι θα δείξουν έναν διαφορετικό, εναλλακτικό δρόμο. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε θα ακολουθήσει μία διαφορετική πορεία».

Και τόνισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει επιλογή εξόδου από το ευρώ. Αλλά από την άλλη μεριά, το πλαίσιο του ευρώ ε σημαίνει ότι μπορεί να εξοντωθεί ο ελληνικός λαός στο όνομα του ευρωνομίσματος. Δεν μπήκαμε στο ευρώ για να εκβιαζόμαστε.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να βγούμε από την Ευρωζώνη. Αν δεν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα διαθέτει και άλλους δρόμους για να επιβιώσει.

«Βάζουμε πάνω απ' όλα την επιβίωση του ελληνικού λαού» δήλωσε.

«Ένα ναι σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η πρόταση των θεσμών. Αν το δημοψήφισμα είναι ναι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» διαμήνυσε.

«Αντί τα ΜΜΕ να καθησυχάζουν τους πολίτες ακούμε μια ακατάσχετη κινδυνολογία. Χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία» επισήμανε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την κινδυνολογία με τις τράπεζες και ότι «πρέπει να μείνουν μακριά από το δελτίο ειδήσεων».