Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τη πρότασης επί του δημοψηφίσματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «μαγική εικόνα» και «δημοψήφισμα κινητή γιορτή» και αναρωτήθηκε σε ποια βάση η κυβέρνηση καλεί τον ελληνικό λαό να οικοδομήσει μια νέα εθνική στρατηγική.

«Το έχω ξαναδεί προσωπικά όλο αυτό! Είναι η εμπειρία της πρότασης για δημοψήφισμα του 2011! Στις Κάννες η θέση των εταίρων δεν ήταν να μη γίνει δημοψήφισμα αλλά να γίνει πάνω στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως οι ευρωπαίοι υποδέχονται με ενθουσιασμό τη πρόταση του δημοψηφίσματος.

Εξηγώντας τη θέση του σημείωσε πως ένα μεγάλο τμήμα των εταίρων είναι καλύτερα να πάρει την απόφαση για το ευρώ ο ελληνικός λαός, γιατί τους απαλλάσσει από την ευθύνη. «Είναι περιζήτητος ο ρόλος του Ποντίου Πιλάτου! Λένε ότι αν η Ελλάδα κάνει την επιλογή να αυτοκτονήσει εντάξει θα αποδεχθούμε τις συνέπειες», είπε.