Κάλεσμα στον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει το δημοψήφισμα και να προκηρύξει άμεσα εκλογές απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

«Επιθυμείτε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ναι ή όχι κ. Τσίπρα; Δεν ήσασταν ειλικρινής ούτε στις προγραμματικές σας δηλώσεις;» διερωτήθηκε και κατηγόρησε την κυβένρηση ότι είχε εξαρχής κρυφή ατζέντα και οδηγεί την Ελλάδα στο περιθώριο. 

«Από τη Δευτέρα, οι τράπεζες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στήριξη» εκτίμησε η κυρία Γεννηματά και ρώτησε αν «ο κ. Τσίπρας έχει την αίσθηση της ευθύνης του απέναντι στον ελληνικό λαό». 
 
«Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει, η πρόταση του Eurogroup αποσύρθηκε. Με τί διακύβευμα θα αποφασίσει ο λαός; Αποσύρετε την πρόταση και να πάτε σε εκλογές;» τόνισε. 

«Προτιμήσατε, κύριε Τσίπρα, να υποταχτείτε στους κήρυκες της ρήξης και της δραχμής. Έχετε υποχρέωση  να αναλάβετε την ευθύνη της απόφασης για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης έστω και τώρα» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας καθαρές απαντήσεις για την επόμενη μέρα, «καθώς η χώρα οδηγείται σε μεγάλη εθνική περιπέτεια».

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου» πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά και απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προστατεύσει τη συνταγματική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Ο ρόλος του είναι καθοριστικός. Το ερώτημά μας είναι: Κύριε Πρόεδρε, θα είστε ο Πρόεδρος που θα παρακολουθεί την Ελλάδα να βαδίζει ολοταχώς εκτός ευρώ;» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.