«Μην περιτυλίγουμε αυτή τη συζήτηση με θέματα νομίσματος, μην τροφοδοτούμε σενάρια ακραία» τόνισε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το δημοψήφισμα

Ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει «μια συμφωνία βιώσιμη», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει περήφανα όχι, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες της δημοκρατίας. 

Παράλληλα, δήλωσε έκπληξη για το ότι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιλέγουν να μιλήσουν για κείμενα άλλα και όχι για το τελεσίγραφο «το οποίο κατατέθηκε και που καλείται η Ελλάδα να συμφωνήσει με τις προτάσεις των Θεσμών». Μάλιστα, ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε αυτή τη συζήτηση με σενάρια περί του νομίσματος και να μη τροφοδοτούμε σενάρια ακραία.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «η Ελλάδα έκανε κάθε προσπάθεια και συνεχίζει να κάνει. Κατατέθηκε ένα κείμενο το οποίο χαιρετίστηκε ως καλή βάση συζήτησης, το οποίο σε δύο 24ώρα είχε πλήρως ανατραπεί και στο τρίτο 24ώρο πήρε τη μορφή τελεσιγράφου».

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι όποιος λέει «ναι», λέει «ναι», μεταξύ άλλων, σε ΦΠΑ 23% σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέτερινγκ, στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τους αγρότες, στον περιορισμό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, στη μείωση της τιμής σε όλα τα γενόσημα που θα κτυπήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε περικοπές ύψους 2 δισ. στις συντάξεις, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και στη συνέχιση της αναστολής των εργασιακών διαπραγματεύσεων.