Το ΚΚΕ θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή.

«Το ΚΚΕ δεν φοβάται οποιαδήποτε εκλογική μάχη. Αλλά ούτε καλλιεργεί αυταπάτες για τα αποτελέσματα», πρόσθεσε και ανέπτυξε το πολιτικό πλαίσιο του κόμματος, προσθέτοντας:

Το «όχι» της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός «ναι» στη δική της αντιλαϊκή πολιτική», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τον λαό» και ζήτησε «το δημοψήφισμα να το δει ο λαός σαν μία ευκαιρία να δυναμώσει η αντίσταση στην ΕΕ.

«Επιλέγετε το δημοψήφισμα και για να κάμψετε τις λαϊκές αντιδράσεις, την συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του λαού», εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση του λαού πρέπει να είναι «όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη αναμονή συσπείρωση με το ΚΚΕ».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε επικριτικά τις δηλώσεις Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες: «και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Μόλις προ ολίγου Υπουργός σας είπε ότι αν αλλάξει έστω κατά τι η πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση και θα ζητήσει να υπερψηφιστεί. Ισχύει το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα».