«Μπορεί κάποιος να αποφασίζει να βγάλει έξω ένα μέλος της Ευρωζώνης εκτός ενώ είναι εντός», δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας το γεγονός πως το Eurogroup συνεδριάσε χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Η ΕΕ έχει ορισμένους κανόνες, τουλάχιστον στα χαρτιά. Θυμηθείτε πως ξεκίνησε η ΕΕ, με την αρχή της ομοφωνίας και της ισότητας των κρατών-μελών.

«Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να φτάσει σε συμφωνία. Αν θεωρηθεί ότι αποχώρησε η Ελλάδα (από τις διαπραγματεύσεις), να βάλουν στο τραπέζι νέα πρόταση (οι θεσμοί)», σημείωσε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε:

Η διαδικασία θα συνεχιστεί όσο υπάρχει βούληση για συμφωνία.

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να πηγαίνει με το μέγεθος των κρατών», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε:

Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν έχουμε όπλα από το να απευθυνθούμε στον λαό.

«Πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτός ο τρόπος διαπραγματεύσεων. Οι προτάσεις αυτές (των θεσμών) δεν ήταν και η επιτομή της ανάπτυξης», είπε ακόμη και κατέληξε:

Είπαμε να μας δώσουν μας ευκαιρία να αναπνεύσουμε, υποφέρουμε. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν έχουμε εύκολες λύσεις. Όχι στην πόλωση και τον εκφοβισμό, ναι σε μια νηφάλια απόφαση του ελληνικού λαού.