Η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη και να γίνει με την κοινή προσπάθεια όλων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η υπέρασπιση της εθνικής θέσης, της κόκκινης γραμμής για την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης κινδυνεύει και «για αυτό ζήτησα αυτή την συνάντηση».

«Από την τελευταία μας συνάντηση είχα να σας επαναλαβω τη γνώριμη θέση της παράταξης μου για την εθνική κόκκινη γραμμή που είναι ή υπεράσπιση της θέσης της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης, θέση που στηρίζει την ύπαρξη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι συμφωνειτε με τη θέση αυτή αλλά ογειλω να πω ότι αυτή τη στιγμή ή υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ή κόκκινη γραμμή αυτή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει καλά και ο λαός και τόνισε ότι πιστεύει πως ο ελληνικός λαός θα δείξει αποφασιστικότητα και την ωριμότητα την επόμενη Κυριακή.

 Από τη μια πλευρά η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάραχτη.