Βολές προς την κυβέρνηση έριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, για το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

«Οι στιγμές είναι ιστορικές. Πρέπει να μιλήσουμε ψύχραιμα αλλά καθαρά. Έχουμε μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε 11 δισ. παροχές και με υπογραφή Τσίπρα συμφώνησε σε μέτρα 8 δισ. ευρώ» ανέφερε στηον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή.

«Ο πρωθυπουργός, το Νοέμβριο του 2011 είχε πει ότι η προκήρυξη του δημοψηφίσματος θα είχε οδηγήσει σε πτώχευση πριν από την κάλπη. Τώρα παίζει ο ίδιος την Ελλάδα στα ζάρια» είπε, ενώ για τον Γιάνη Βαρουφάκη τόνισε:

Γιατί παραμένει ΥΠΟΙΚ; Γιατί δεν παραιτείται; Οι άνθρωποι που έλεγαν ότι θα φοβηθούν οι άλλοι, μας οδηγούν σε κλειστές τράπεζες, σε συνταξιούχους να μην μπορούν και επιχειρήσεις σε αφυξία.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως παρωδία, που «θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά αν το αποτέλεσμα είναι ένα αφελές όχι. Ο ελληνικός λαός δεν θα το κάνει».

Πρόσθεσε δε ότι «για να ξανανοίξουν οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί η οικονομία θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Ο πραγματικός πατριωτισμός είναι η Ελλάδα της Ε.Ε. και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».