Την άποψή του για το τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο Αλέκος Παπαδόπουλος. 

Όπως ειπε «έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο...» ενώ πρόσθεσε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος παραπλανά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε αδιέξοδο διακόπτωντας τις διαπραγματεύσεις, ενώ ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως « Είναι με το μισό πόδι έξω από το ευρώ η χώρα. Αν επικρατήσει το "όχι" στο δημοψήφισμα υπάρχει κατάσταση δεδομένης χρεοκοπίας».

«Το ερώτημα "συμφωνώ με τα μέτρα ναι ή όχι" είναι πεπλανημένο. Πίσω από αυτό το ερώτημα είναι ‘ναι ή όχι στη χρεοκοπία της χώρας’ και μετά είναι "ναι ή όχι στο ευρώ", ‘ναι ή όχι στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαδικασίες διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί. 

Ο πρώην υπουργός θυμήθηκε δε ότι σε παρουσίαση ενός βιβλίου που είχε με τον νυν υπουργό Οικονομικών τού είπε: «Γιάνη μου αν γίνεις υπουργός αν κάνεις αυτά που λες θα χρεοκοπήσει η χώρα»