Συνάντηση για τις πολιτικές εξελίξεις και το κλείσιμο των τραπεζών, είχαν σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για την ξεκάθαρη στάση του κόμματος στο δημοψήφισμα να καλέσει το λαό να στηρίξει στην κάλπη την πρόταση του: «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ Όχι στην πρόταση της Κυβέρνησης Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία», πρόταση που σε καμία περίπτωση δεν αθροίζεται με τις θέσεις των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα με την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής όπως κατατέθηκε στη Βουλή. 

   
Μετά την συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε:

Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα, οι πόρτες του διαλόγου και της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι ανοιχτές. Με το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι διαφωνούμε απόλυτα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Έχουν μία σταθερή θέση, την υπερασπίζονται πολλά χρόνια, με την οποία διαφωνούμε απόλυτα.

Αυτό, όμως, που μου κατέστησε σαφές ο κ. Κουτσούμπας, είναι ότι το ΟΧΙ που λέει σήμερα το ΚΚΕ δεν ταυτίζεται και δεν αθροίζεται με το ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Θέλω, δε, να συμπληρώσω και να τονίσω ότι δεν πιστεύω στα μέτωπα, στηρίζω τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας με πάθος, λέω ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στην εθνική περιπέτεια, αλλά ΟΧΙ και σε μέτωπα που οδηγούν σε πόλωση και σε εθνικό διχασμό.