Αγώνα για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη πραγματοποιεί ενημερωτική καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:  

«Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη - Γιατί είμαστε πολίτες της Ευρώπης.

Την Κυριακή απέναντι στο συγκεκαλυμμένο και άνευ περιεχομένου ερώτημα που θέτει ο Αλέξης Τσιπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντάμε καθαρά:

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί εκεί ανήκουμε. Γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Γιατί πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η βάση για να γίνουν όλα.

Για να ζουν οι άνθρωποι με σεβασμό στο διαφορετικό, να προοδεύουν, να είναι αλληλέγγυοι και να ευημερούν.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί μετά από κόπους δεκαετιών φτιάξαμε το κοινό μας νόμισμα, το ευρώ, που μας θωρακίζει απο τις υποτιμήσεις και τις διεθνείς κρίσεις και διασφαλίζει τους κόπους μας και τους κόπους των γονιών μας.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί όταν βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού της οικονομικής κρίσης δεν πτωχεύσαμε, επειδή ακριβώς κατοικούσαμε μέσα σε μια ασφαλή αυλή.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί όλοι μαζί μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις της μονομερούς συνταγής της δημοσιονομικής πειθαρχίας, να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε δουλειές. Το πακέτο Γιούνκερ που μοχλεύει 315 δισεκατομμύρια είναι ένα πρώτο βήμα.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί η Ελλάδα δικαιούται - και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κατοχυρώσει - 35 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, και τα οποία θα χάσουμε εάν βγούμε από το Ευρώ και τελικά απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί η FRONTEX προστατεύει τα σύνορα μας απο την παράνομη μετανάστευση και η Κομισιόν, δια του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητά να μοιραστούν τα βάρη που σηκώνει η χώρα μας απο το μεταναστευτικό ρεύμα επί ίσοις όροις.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατι απαντάει στις προκλήσεις της Τουρκίας, γιατί ζητά να συμμορφωθεί με το κοινοτικό κεκτημένο ως υποψήφια χώρα, γιατί εργάζεται για τη σταθεροποίηση των Σκοπίων και την ανάσχεση των αλυτρωτικών διεκδικήσεων τους, γιατί επιχειρεί να φέρει στον ευρωπαϊκό δρόμο την Αλβανία.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί είναι το σπίτι μας, γιατί εδώ ανήκουμε.

Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν εξουσιοδότηση να μας κάνουν έξωση. Δεν δικαίουνται να καταστρέψουν το σημαντικότερο επίτευγμα των Ελλήνων απο το 1974.

Την Κυριακή θα πάρουν το μήνυμα».