current views are: 2

29 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση17:13

Κόντρα Κωνσταντοπούλου με βουλευτές της ΝΔ – Αποχώρησαν από την Ολομέλεια (Bίντεο)

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από την Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από σφοδρή αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής.

Δημοσίευση 17:13’
αρθρο-newpost

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από την Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από σφοδρή αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από την Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από σφοδρή αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το «μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε τον λόγο να τοποθετηθεί επί διαδικαστικού ζητήματος κι όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου κάλεσε να εγγραφεί στον κατάλογο – αφού προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη διαδικασία και αποχώρησαν, υπό έντονες φωνασκίες. 

Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου ανακάλεσε τρεις φορές στην τάξη τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννη Βρούτση, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο και Γιάννη Κουτσούκο αφού ανέγνωσε το σχετικό άρθρο του Κανονισμού, το οποίο περιγράφει τί επιβάλλεται σε επίπεδο πειθαρχικών μέτρων σε ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης ανέφερε κατά τη αναχώρησή του: «Αυτή είναι η Αριστερά που δεν σέβεται την Δημοκρατία».

Στρατούλης: Δανειστές και πέμπτη φάλαγγα εσωερικού θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

Διμέτωπη επίθεση σε δανειστές και ΝΔ για τη στάση τους αναφορικά με τη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Στρατούλης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «δεν πρέπει να μιλάτε για σκοινί σε σπίτι του κρεμασμένου! Το κόμμα  σας έχει αμφισβητήσει το δικαίωμα του ελληνικού λαού! Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για δημοκρατία όταν την αμφισβητείτε!».

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις των παραγόντων της ευρωζώνης, ο υπουργός έκανε λόγο για μια προσβλητική κίνηση για τον λαό και την πατρίδα, που «παρά τις πολιτικές των μνημονίων, δεν κατάφεραν να την μετατρέψουν σε αποικία».

«Όλοι αυτοί που έκαναν  παρέμβαση θέλουν να ακυρώσουν την οικονομία, να την πνίξουν με το να μη δώσουν παράταση με αποτέλεσμα να αναγκάσει τη κυβέρνηση να επιβάλει μέτρα ελέγχου αγορών. Θέλουν να ρίξουν τη κυβέρνηση! Κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού!», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ΝΔ λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα και αναπαράγει τα επιχειρήματα των δανειστών «λες και έκαναν φροντιστήρια στις Βρυξέλλες».

Πλακιωτάκης: Δεν θα τους περάσει

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που η Βουλή συνεδριάζει με κλειστές τράπεζες και το λαό να υποφέρει στις ουρές για τα στοιχειώδη», τονίζει ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το επεισόδιο με την Πρόεδρο της Βουλής.

Σε γραπτή δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου «σε ένα παραλήρημα διχασμού και αυταρχισμού έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλεί βουλευτές και λαό με κυρώσεις, εφόσον τολμήσουν να δηλώσουν ότι είναι υπέρ του «ναι» στην Ευρώπη «συνεχίζοντας τον κατήφορο εναντίον της Δημοκρατίας».

Η Νέα Δημοκρατία, καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα από ευρωπαϊκή σε τριτοκοσμική χώρα. «Τα ψέματα τους τελείωσαν. Απαντάμε: δεν θα τους περάσει!» αναφέρει η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


σχετικα αρθρα