Ως δυνατό πολιτικό μήνυμα από πλευράς των πολιτών αναμένει το δημοψήφισμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, διέψευσε τα όσα ακούγονται για υποχώρηση της ελληνικής πλευράς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι στις Βρυξέλλες το κείμενο της πρότασης παρουσιάστηκε στην κυβέρνηση ως τελεσίγραφο.

«Την Πέμπτη πριν το Eurogroup, δόθηκε η πρόταση ως τελεσίγραφο. Στο Eurogroup την Πέμπτη μας ανακοίνωσαν ότι μέχρι το Σάββατο πρέπει να έχουμε αποδεχθεί την πρόταση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση για δημοψήφισμα δεν ελήφθη λόγω της πίεσης της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά λόγω του ότι η πρόταση των θεσμών είχε τέτοια χαρακτηριστικά που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποδεχθεί.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει την Ελλάδα στο ευρώ και έκανε έκκληση να επικρατήσει η λογική, ενώ σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, απάντησε ότι «είμαστε ακόμα σε αυτές».

«Υπερασπιζόμαστε το "όχι" στο δημοψήφισμα, όχι για λόγους ψυχολογικούς αλλά και για λόγους ουσίας. Αν πούμε "ναι" σε αυτήν  την πρόταση, διακυβεύουμε οποιαδήποτε περίπτωση ανάπτυξης και το τέλος στο φαύλο κύκλο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.