Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας λιποτάκτησε και επεσήμανε ότι «η συμφωνία δεν υπάρχει πια. Το ναι και το όχι έχει μεταβληθεί».

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, το δημοψήφισμα θα ήταν ακόμα και σήμερα ευεργετικό αν ο πρωθυπουργός το είχε προαναγγείλει και αν το είχε θέσει ως διαπραγματευτικό όπλο, ενώ πρόσθεσε ότι έπρεπε να είχε το κουράγιο να διαπραγματευτεί και έπρεπε να είχε δώσει χρόνο για να συζητηθεί σωστά. 

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι το όχι του δημοψηφίσματος δεν είναι "μπλόφα". Είναι δεσμευτική απόφαση του Ελληνικού λαού και θα εκληφθεί ως τέτοια από τους εταίρους.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι με το όχι θα πληγούν οι πιο αδύνατοι, ενώ με το όχι και την έξοδο από το ευρω, δε θα χαριστεί το ιδιωτικό χρέος, θα μειωθούν οι εξαγωγές οι πληρωμές συντάξεων & μισθών θα γίνουν πιο δύσκολες. 

Όπως τόνισε ο Γ. Παπανδρέου: 

Δεν υπάρχει κρυμμένη ατζέντα: η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα, αλλά μία Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της - μία παραγωγική Ελλάδα.

«Αντ' αυτού ο Τσίπρας εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά τη διαπραγμάτευση και επανέφερε το έλλειμμα αξιοπιστίας που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το 10.Μετά το όχι ο πρωθυπουργός δε θα μπορεί να διαπραγματευτεί πλέον όταν θα το έχει στηρίξει ο ίδιος. Διαχειρίστηκε λάθος τη διαπραγμάτευση. Απέφυγε το πολιτικό-προσωπικό κόστος της λύσης. Μπορούσε να ελαφρύνει το χρέος, να ζητήσει επενδύσεις και να πείσει για στροφή από την λιτότητα στις μεταρρυθμίσεις» τόνισε. 

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε:

Εγώ στήριξα αυτή την κυβέρνηση μετά την εκλογή της. Η χώρα μετά από 5 χρόνια θυσιών είχε ένα ηθικό πλεονέκτημα που δεν είχαμε το 10.