Με τους δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρωτοβουλία των κ.κ. Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη για την απόσυρση του δημοψηφίσματος. 

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία που θα δώσει διέξοδο, όχι μόνο στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, αλλά επιπλέον θα δείξει ότι όλοι οι λαοί είναι αλληλέγγυοι. 

Εξερχόμενοι του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο δήμαρχοι επισήμαναν ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε απομόνωση.  «Η μεγαλύτερη αγωνία είναι συνήθως είναι ότι το δημοψήφισμα θα είναι η γενεσιουργός αιτία του διχασμού και πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το δημοψήφισμα, εφόσον καθίσουν (κυβέρνηση και δανειστές) στο τραπέζι και, έστω την τελευταία στιγμή, βρουν μια λύση που δεν ακολουθεί τις επιταγές του ΔΝΤ» τόνισε ο κ. Μπουτάρης. 

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα πρωτοφανή ρεκόρ δημοσιονομικής προσαρμογής. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτο άλλο» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.  

Ερωτηθείς ποια ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μπουτάρης είπε: «Του είπαμε τη θέση μας και ο Πρόεδρος μας είπε ότι προφανώς συμφωνεί μαζί μας».