Ανοιχτοί σε διαπραγμάτευση με την Αθήνα, έστω και στο παρά πέντε, εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι, προειδοποιώντας όμως ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, αφού τα μεσάνυχτα λήγει το πρόγραμμα της χώρας.

«Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, αλλά ο χρόνος τελειώνει», τόνισε η Κομισιόν, νωρίτερα, μέσω του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχει κάποια κίνηση μέχρι στιγμής από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει δεκτή η δημοσιοποιημένη πρότασή της.

«Το τρέχον πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα», διεμήνυσε, από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει κάτι που να ανατρέπει την προθεσμία.

Γερμανός αξιωματούχος, πάντως, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι «πλέον είναι πολύ αργά για παράταση του προγράμματος».

Το παρασκήνιο είναι πολύ έντονο, αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Πρόεδρο της Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Η κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έντονη, στον απόηχο της πρότασης Γιουνκέρ, με τις επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές...