Στην πρόταση της Ελλάδας για στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αναφέρονται εκτενώς τα γερμανικά δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Η Handelsblatt τονίζει στον τίτλο της ότι το αίτημα της Ελλάδας στον ESM είναι η τελευταία της ευκαιρία, προσθέτει ότι «η χώρα παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και αναφέρεται στο αίτημα της χώρας στον ESM επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα θέλει περισσότερη βοήθεια».

«Ο Τσίπρας ζητά τρίτο πακέτο βοήθειας» αναφέρει στον τίτλο της η die Zeit. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα φέρνει μια νέα πρόταση στο παιχνίδι και μέσω του ESM να τρέξει καινούριο χρήμα στην χώρα. Το άρθρο επισημαίνει ότι ο «Τσίπρας θέλει να διαπραγματευτεί ξανά».

«Η Ελλάδα θέλει να ζητήσει νέο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ» αναφέρει η Bild, η οποία κάνει λόγο για «μαύρα σύννεφα πάνω από το ελληνικό κοινοβούλιο και τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ, η Ελλάδα έρχεται τώρα να ζητήσει ενα διετές πρόγραμμα ανακούφισης από το χρέος, στο πλαίσιο του ESM

H εφημερίδα επισημαίνει, μάλιστα, ότι η κατάσταση στην χώρα ειναι δραματική και ότι οι τράπεζες είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. 

«Ο Τσίπρας έκανε πρόταση για πάνω από δύο χρόνια» αναφέρει το Spiegel στον τίτλο του, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του εντύπου, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει αρκετές προτάσεις και ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος στην χώρα για μεταρρυθμίσεις.