Συνάντηση μίας ώρας είχαν το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία ο πρώτος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν και έκανε λόγο για  «ναι στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη και όχι στην ρήξη».
 
Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται αυτή την ώρα δημοψήφισμα καθώς η αβεβαιότητα εντείνεται αντί να τερματιστεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος:

Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει τώρα στη διαπραγμάτευση. Αν δεν υπάρξει μια συμφωνία στηριγμένη σ' ένα αμοιβαίο συγκερασμό των διαφορών οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε και υπογράμμισε: «Εμείς λέμε ΝΑΙ στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην λύση και ΟΧΙ στη ρήξη. Για να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ όταν θα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητο οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου βρουν τον ελάχιστο κοινό πολιτικό τόπο ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ τους και να σταθούν απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον λαϊκισμό, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο και την προώθηση προοδευτικών λύσεων.