current views are: 3

30 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση17:26

Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας ζητάει να υπαχθεί η χώρα σε νέο μνημόνιο 3

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης για διετή δανεισμό.

Δημοσίευση 17:26’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης για διετή δανεισμό.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης για διετή δανεισμό.

«Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας με το σημερινό αίτημα του προς τον ESM (δηλαδή από τον οργανισμό που διαδέχθηκε το EFSF), είναι πολύ απλά το εξής: την ίδια ώρα που ζητάει από τον ελληνικό λαό να απορρίψει στο δημοψήφισμα με ένα ηχηρό “όχι” τους όρους της παράτασης του μνημονίου 2, ζητάει να υπαχθεί η χώρα σε νέο μνημόνιο 3 για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια! Προφανώς αυτό θα γίνει με όρους σκληρότερους από αυτούς της παράτασης του μνημονίου 2, με αντίβαρο την αναδιαμόρφωση του χρέους, δηλαδή την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εταίροι το 2012!», σχολίασε.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα το αίτημα να εκληφθεί από το Eurogroup ως αίτημα παράτασης του λήγοντος προγράμματος και άμεσης επανάληψης των διαπραγματεύσεων έστω την τελευταία στιγμή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας, ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα του EFSF και να αποκατασταθεί η ροή του ELA από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να μη βιώσει περαιτέρω ο ελληνικός λαός την εμπειρία των κλειστών τραπεζών και των capital controls και να ανακληθεί το δημοψήφισμα στο οποίο, όπως είπε, θα ηττηθεί το «όχι», άλλα στο μεταξύ θα έχει υποστεί τεράστια βλάβη η πατρίδα.

Κάλεσε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια και αναλαμβάνει το κόστος δύσκολων και υπευθύνων αποφάσεων κι όχι κυβέρνηση που σκαρφίζεται συνεχώς επικοινωνιακά κόλπα και αναζητά αφελή προσχήματα.

«Στο εσωτερικό όμως κάποιος πρέπει να σταματήσει τον ευτελισμό της χώρας και τον εκβιασμό της κοινής λογικής. Και αυτός είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός», κατέληξε.


σχετικα αρθρα