Νέα παρέμβαση για την Ελλάδα έκανε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση.

Ο κ. Λιου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Πάολο Παντοάν και τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τους είπε ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας «να συνεχίσουν πιστωτές και Ελλάδα να εργάζονται για μία λύση που θα θέτει την χώρα στην οδό των μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης εντός της Ευρωζώνης».

Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως οι εργασίες περιλαμβάνουν «μία συζήτηση για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μία οδό προς τη βιωσιμότητα του χρέους με γνώμονα έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και εξέφρασε τη βούλησή του να παραμείνει σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους του τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, σε έκτακτη παρέμβασή του, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις από την ελληνική κρίση στην Ευρώπη θα είναι σημαντικές.