Ελλειμα εμπιστοσύνης και θέμα αξιοπιστίας θέτουν οι Times αναφερόμενοι στο ελληνικό ζήτημα. 

Όπως γράφουν μάλιστα ανώτατος Γερμανός πολιτικός της συντηρητικής παράταξης λέει πως σήμερα υπάρχει ένα ερώτημα εμπιστοσύνης για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Ο ίδιος φέρεται να είπε σύμφωνα με τους Times, πως αν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παραμείνουν στην εξουσία, ακόμα και μετά από ένα "ναι" στο δημοψήφισμα δεν θα έχει καμία ευκαιρία για ένα νέο πακέτο διάσωσης. 

Οι Times του Λονδίνου σημειώνουν πως σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για την εκταμίευση οποιουδήποτε πόρου διάσωσης, τότε η Bundestag, όπως και τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατων-μελών της ευρωζώνης, έχει δικαίωμα veto και να μπλοκάρει το οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα, όπως αυτό που ζήτησε χθες η Ελλάδα.

Το άρθρο προσθέτει πως ο Γερμανός συντηρητικός ανώτατος αξιωματούχος εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος πως και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Ανγκελα Μέρελ, αλλά και οι Βαυαροί σύμμαχοί τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι «κομμουνιστές» όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα ο Γερμανός πολιτικός.

«Στο κόμμα μου το CDU/CSU θα υπάρξουν πολλοί συνάδελφοί μου που θα ψηφίζουν “όχι” αν το ζητούν ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας. Να είστε σίγουροι. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη πια. Λένε: Δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτά των (Γερμανών) φορολογουμένων στην Ελλάδα χωρίς να έχω απέναντί μου έναν αξιόπιστο εταίρο» είπε στους Times και πρόσθεσε συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Χρειαζόμαστε έναν αξιόπιστο εταίρο που θέλει να κάνει τη δουλειά του».

Μετά το «ναι», θα ζητήσουμε νέα κυβέρνηση και μετά θα ζητήσουμε μέτρα