Στην εκπνοή του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και στην αποτυχία των πληρωμών προς το ΔΝΤ αναφέρονται σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες, οι οποίες περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της χώρας. 

«Κατάρρευση του χρέους» υπογραμμίζει με πηχιαίο τίτλο η Bild τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε τα οφειλόμενα στο ΔΝΤ και η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς την πτώχευση. 

Η εφημερίδα αναφέρεται στο δράμα του χρέους, αλλά και σε έναν αγώνα δρόμου από την Αθηνα και τις Βρυξέλλες προκειμένου να γίνουν κάποιες διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής. 

«Όμως τα μεσάνυχτα η χώρα βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού απέτυχε να αποπληρώσει το δάνειο στο ΔΝΤ» επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι αναμένονται και σήμερα κάποιες κινήσεις και νέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση. 

«Ούτε μια δεκάρα από την Αθήνα» υπογραμμίζει στον τίτλο της η οικονομική Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι η Ελλάδα έκανε το αδιανόητο: Ως ανεπτυγμένη οικονομία δεν έχει τακτοποιησει τις οφειλές της προς το ΔΝΤ.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην επιβεβαίωση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ότι τα χρήματα από την Ελλάδα δεν ελήφθησαν από το ΔΝΤ, ενώ συμπληρώνει ότι το ίδιο είχαν κάνει στο παρελθόν αποτυχημένα κράτη όπως η Ζιμπάμπουε, το Σουδάν και το Ιράκ. 

Για συνέχιση των συζητήσεων σήμερα σε υψηλότερο επίπεδο κάνει λόγο η die Zeit, τονίζονας ότι αυτό θα γίνει μετά το γεγονός της μη πληρωμής των δόσεων της χώρας προς το ΔΝΤ και την λήξη του προγράμματος διάσωσης.