Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Σε αγώνα δρόμου για το «ΝΑΙ στην Ευρώπη» έχει επιδοθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, καθώς και το καλύτερο σενάριο να επαληθευτεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, η ζημιά που έχει γίνει χρειάζεται μεγάλο αγώνα για να αναστραφεί, με την εξομάλυνση να χρειάζεται βάθος χρόνου. 

Προς το παρόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να ενώσει και να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας και στο πλαίσιο αυτό παρενέβη χθες με τηλεοπτική του δήλωση, με αφορμή την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Στήριξης για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα­­. Στόχος του είναι να παρουσιάσει την πραγματικότητα στους πολίτες σε σχέση με το δημοψήφισμα, εξηγώντας όχι μόνο τις αρνητικές συνέπειες του ΟΧΙ, αλλά και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει το ΝΑΙ. 

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή και κοστολογούν τη ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα και εξηγούν αναλυτικά στους πολίτες τι σημαίνει το ΟΧΙ για μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις, ιδιωτικό τομέα, ΕΣΠΑ, αγροτικές επιδοτήσεις, προγράμματα ανεργίας, αλλά και για τις καταθέσεις, όπως επίσης και για το χρέος. 

Στη ΝΔ, επιμένουν πολύ στο ζήτημα του χρόνου καθώς, όπως λένε κάθε μέρα ο λογαριασμός ανεβαίνει όλο και πιο πολύ και καταγράφουν με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανήκεστο βλάβη σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, με βάση και ανησυχητικά στοιχεία που φθάνουν στη Συγγρού για το μέλλον μίας από τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. 

Ο κ. Σαμαράς πάντως, συνεχίζει τις επαφές του με εκπροσώπους των κοινωνικών και των παραγωγικών φορέων και στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα συνάντησε την αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ με τους Περιφερειάρχες, να του δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγουμένη είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επικεφαλής της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε…επ΄αόριστον τη συνάντηση μαζί τους, καθώς ήταν δεδομένο ότι θα του ζητούσαν να πει ΝΑΙ στη συμφωνία, όπως έκαναν και στον κ. Σαμαρά. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται ισχυρές πιέσεις για νέα παρέμβαση, έπειτα από την προχθεσινή του δημόσια δήλωση. Στο γραφείο του κ. Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού υπάρχει τις τελευταίες ώρες, έντονη κινητικότητα από βουλευτές και στελέχη, με τις εισηγήσεις για καινούρια πρωτοβουλία είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο να έχουν πληθήνει. 

Ο ίδιος που είναι εμφανώς προβληματισμένος από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ακούει με ιδιαίτερα σκεπτικός τους συνομιλητές του, μη κρύβοντας την ανησυχία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, o πρώην πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας συνέφαγε με  γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη σε ταβέρνα στη Σαρωνίδα. Ανάμεσα τους, ήταν ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος.