«Είμαστε θανάσιμα παγιδευμένοι στην παγίδα που έστηναν αυτό το πεντάμηνο οι δανειστές» τόνισε, μιλώντας στον Real FM ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι αν την ύστατη στιγμή υπάρξει καλή συμφωνία θα πρέπει να αναθεωρήσει την άποψη για το δημοψήφισμα.

Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος: 

Η συμφωνία είναι αυτό που πρέπει πάση θυσία ο Πρωθυπουργός να επιδιώξει, αλλά με τρομάζουν ως νομικό και οι συνέπειες του τρόπου που έληξε το προηγούμενο πρόγραμμα, διότι τρέχουν ρήτρες, και αν σχολαστικά και αυστηρά ερμηνεύσουν όλο το γεγονός του τρόπου λήξης της προηγούμενης συμφωνίας, θα υποστούμε μεγάλες συνέπειες, νομικές επαναλαμβάνω. Και υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ –επειδή έχω διαφωνήσει προς τον Πρωθυπουργό και για τον χρόνο της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και για το ερώτημα… Σε μία εκπομπή σας προ δύο μηνών, είχα πει να προταχθεί στο ερώτημα ότι οι Έλληνες επιθυμούν λύση εντός ευρωζώνης και αμέσως να ακολουθήσει αυτό το οποίο διατυπώθηκε. Διότι το αμφίσημο ερώτημα του δημοψηφίσματος παρέπεμψε τους σκληρούς, Σόιμπλε και λοιπούς, δυστυχώς και στην πατρίδα μας – το είδα και λυπήθηκα, έκλαψα από τη χθεσινή διαδήλωση (σ.σ. που φώναζαν) ‘παραιτηθείτε, προδότες’ κλπ. Συνεπώς, μας οδηγούν σε διχασμό. 

«Τα γεγονότα έχουν υπερβεί και τις ανάγκες του δημοψηφίσματος» ανέφερε ο βουλευτής, ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση επιμένει στο δημοψήφισμα, ώστε εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία, να αποτελέσει αυτό, τον τρόπο, να παραδώσει την «καυτή πατάτα» στον επόμενο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός που πολέμησε με τόσο σθένος και πυγμή και είπε στον ελληνικό λαό ότι δεν θέλω να αποφασίσω μόνος μου επί των μέτρων ότι έχει αυτό στο βάθος του μυαλού του. Την υστάτη στιγμή, όπου το ελληνικό ζήτημα κινδυνεύει να γίνει δουλεία, βάρος στους ώμους του ελληνικού λαού για δεκαετίες πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και πρέπει να αναθεωρήσει, αν η συμφωνία είναι καλή, την άποψη για το δημοψήφισμα.

«Πρέπει να επιτύχουμε συμφωνία γιατί οδηγούμαστε σε διχασμό» κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.