Γράφει ο Όρεστης Αποστολόπουλος  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαλλαγμένος πια και από κυβερνητικές θέσεις και από κομματικές θέσεις δίνει καθημερινά συνεντεύξεις όμως, η συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ έβγαλε είδηση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Ευθύνες πολιτικές, ιστορικές, θεσμικές, δεν υπάρχουν; Εδώ είχατε χτες τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της εισαγγελικής πολιτικής (σ.σ Ζωή Κωνσταντοπούλου). Εμείς δεν κάνουμε το ίδιο. Δεν κάνουμε εισαγγελική πολιτική, κάνουμε μια πολιτική εθνικής και ιστορικής ευθύνης, συναίνεσης, σοβαρότητας. Αλλά προφανώς συνειδητοποιούν ότι έχουν προκαλέσει μια τεράστια βλάβη και αν δεν ανακοπεί αυτή η πορεία, οδεύουμε σε εθνική καταστροφή» είπε ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος είχε περιγράψει πόσα χρήματα χάθηκαν για τη χώρα μας από τη λήξη του προγράμματος. 

Επίσης ο κύριος Βενιζέλος διαχώρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στους «καλούς» τοποθέτησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Δραγασάκη και στους «κακούς» την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη «θα επικρατήσει η άποψη του κ. Δραγασάκη ή η άποψη του κ. Βαρουφάκη; Θα επικρατήσει η άποψη του κ. Τσακαλώτου ή η άποψη της κας Κωνσταντοπούλου η οποία είπε σήμερα στη Βουλή ότι δε μπορεί ν’ ανακληθεί το δημοψήφισμα και θα γίνει οπωσδήποτε;»