Μέρκελ: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πριν από το δημοψήφισμα - Όχι στα «ζάρια» το μέλλον της Ευρώπης

Μέρκελ: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πριν από το δημοψήφισμα - Όχι στα «ζάρια» το μέλλον της Ευρώπης

Μετά το δημοψήφισμα η όποια συζήτηση για την Ελλάδα ειπε ενώπιον της γερμανικής βουλής η Άνγκελα Μέρκελ. 

Η κ. Μέρκελ είπε πως «η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή από πρίν από πέντε χρόνια», άφησε περιθώρια για έναν «συμβιβασμό όπου τα πλεονεκτήματα θα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα» ενώ τόνισε πως «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια» 
 

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πριν από το δημοψήφισμα και δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα χωρίς έγκριση της γερμανικής βουλής» τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος:

Χθες το βράδυ λάβαμε μια νέα αίτηση του κ Τσίπρα. Οι υπουργοί διαβουλεύτηκαν και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα. Πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρξει ναι σε νέο πρόγραμα χωρίς έγκριση της γερμανικής βουλής.

Πρόσθεσε η κ. Μέρκελ πως οι διαφωνίες δεν είναι οικονομικές για 400 εκατ. ευρώ αλλα ουσιαστικές.  «Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα πεπρωμένου και ως τέτοια είναι κοινότητα δικαίου και ευθύνης που πρέπει να οδηγήσει σε δυνατότητα συμβιβασμού», πρόσθεσε. «Ένας συμβιβασμός είναι μόνο χάριν του αποτελέσματος για να μην ζούμε σε μία σύγκρουση», υπογράμμισε. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο