Οι πολιτικές εξελίξεις απασχόλησαν τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι το δημοψήφισμα δεν χρειάζεται καθώς αντί να τερματίζει την αβεβαιότητα την εντείνει. 

Όπως είπε στον κ. Σαμαρά:

«Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία στηριγμένη σ’ ένα συγκερασμό των διαφορών γιατί αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να αποφευχθεί το αδιέξοδο. 

Αυτές τις ημέρες κρίνεται το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία για να ανασάνει η κοινωνία. Μία τέτοια απόφαση είναι απαραίτητη ιδίως μετά την απόφαση για δημοψήφισμα, με τις κλειστές τράπεζες, τον έλεγχο κεφαλαίων, τους περιορισμούς αναλήψεων, το στέγνωμα της αγοράς, την απελπισία των συνταξιούχων και την απόγνωση των επιχειρήσεων.

Εμείς λέμε ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην λύση και ΟΧΙ στη ρήξη. Η θέση μας είναι θέση της παράδοσης του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια. 
Η Δημοκρατική Αριστερά στέκεται απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον λαϊκισμό, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο με προώθηση προοδευτικών λύσεων». 

Καταλήγοντας ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος. «Στο πλαίσιο αυτό έχω ήδη συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Επικεφαλής του Ποταμιού, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τον Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και η πρωτοβουλία που έχουμε λάβει για εθνική συνεννόηση μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις συνεχίζεται με όσους ανταποκρίνονται στην δημόσια πρόσκλησή μας».