Παντοάν: Ο διάλογος με την Ελλάδα ξεκίνησε καθυστερημένα αλλά έχει επιτευχθεί πρόοδος

Παντοάν: Ο διάλογος με την Ελλάδα ξεκίνησε καθυστερημένα αλλά έχει επιτευχθεί πρόοδος

Σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν, τόνισε ότι παρότι ο διάλογος με την Ελλάδα ξεκίνησε καθυστερημένα, αλλά σε πολλά ζητήματα υπάρχει πρόοδος. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παντοάν: 

Δυστυχώς ο διάλογος με την Ελλάδα ξεκίνησε καθυστερημένα, αλλά σε πολλά ζητήματα έχει επιτευχθεί πρόοδος

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ιταλός υπουργός ανέφερε πως οι διαπραγματευτές συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν μια λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ο κ. Παντοάν πρόσθεσε επίσης ότι «στόχος του Γιούρογκρουπ ήταν πάντα να βρεθεί μια συμφωνία για την βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ μια από τις επιλογές. Η θέση αυτή επαναλήφθηκε στις δυο συνόδους της περασμένης εβδομάδας. Ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της έλλειψης λειτουργικών προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις από μέρους της Αθήνας».

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδειξαν ευελιξία, συγκρίνοντας τα αρχικά κείμενα και εκείνο της 27ης Ιουνίου, που θεωρητικά θα πρέπει να είναι αντικείμενο δημοψηφίσματος. Λέω θεωρητικά, διότι στο μεταξύ οι συμφωνίες εξελίσσονται» ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο