«Οι δανειστές δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη για την Ελλάδα», τονίζει το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos.

«Σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις τον 2011 και το 2012, η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να παραβιάσει την λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Όλες οι προσπάθειες εξαναγκασμού, εκφοβισμού και επιρροής της ψήφου αυτής από μη αιρετές δυνάμεις, ειδικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – η οποία είναι πρόθυμη να πνίξει το ελληνικό οικονομικό σύστημα για να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – αποτελούν μια ειδεχθή και απαράδεκτη παραβίαση της δημοκρατικής αρχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το να επιτρέπεται σε μη αιρετές δυνάμεις να κυβερνούν και να αποφασίζουν για εμάς. Η δημοκρατία είναι αυτό που διακυβεύεται» τονίζεται στην ανακοίνωση

.«Το Podemos ενδέχεται να αποτελεί σε μερικούς μήνες μέρος των θεσμών και της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», διαβεβαίωσε ο Νάτσο Αλβαρεθ, υπεύθυνος του κόμματος για τα οικονομικά θέματα.

Μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί «προτεραιότητα» για το Podemos, σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος «είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών», συνέχισε ο Νάτσο Αλβαρεθ.
TAGS