Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του ακόμα και με «ναι» στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «και ο ίδιος αλλά και εμείς δεν θα τον αφήσουμε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού, διανοήστε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού να λιποτακτήσει;»

Όπως εξήγησε «αν ο λαός ψηφίσει όχι θα πάει να κάνει ένα νέο κύκλο διαπραγμάτευσης χωρίς το σκληρό πακέτο, αλλά και όταν ο λαός ψηφίσει ναι τότε ο Τσίπρας θα είναι πιο χρήσιμος για να προστατεύσει το λαό του διότι έντιμα πιστεύοντας στην Ευρώπη θα έχει ψηφίσει υπέρ του σκληρού πακέτου».

«Πολύ περισσότερο πρέπει να μείνει για να γίνει ασπίδα στο λαό του να μην εφαρμόσει το σκληρό πακέτο» συμπλήρωσε.

Αναγνώρισε ότι η άποψή του ήταν πως «όσο πλησιάζουμε προς την εκπνοή του προγράμματος καλό θα ήταν να αποφευχθεί, βεβαίως τώρα καλώς εγένετο» ενώ σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας δυο σκληρά φιλοευρωπαϊκές ερωτήσεις».

Ανέφερε ότι «για να είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης έπρεπε να είχε γίνει σε δυο κομβικά σημεία, αμέσως μετά τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, άλλως όταν ο κ. Γιουνκέρ ενεχείρησε το τελεσίγραφο της πενταμερούς του Βερολίνου».

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση Τσίπρα όπως εξήγησε χθες είναι ότι θέλει την παραμονή στο ευρώ, αφού οι μηχανισμοί λειτουργούν εντός ευρώ. "Αντιθέτως", είπε, "την έχουν πατήσει όσοι θέλουν καλώς να δείξουν την φιλοευρωπαϊκή τους τοποθέτηση και δεχόμενοι αυτό που είναι σωστό διότι είναι και δική μου θέση θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων".