Την πρόθεσή του να παραιτηθεί και να μην υπογράψει την συμφωνία αν επικρατήσει το ναι την Κυριακή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών: 

Αν επικρατήσει το ναι θα παραιτηθώ, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης. 

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι μέσα από το δημοψήφισμα δεν τίθεται το ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ αλλά πως θα το πετύχουμε αυτό, Δεν θα βάλω αυτή την ερώτηση στο λαό.

Ο υπουργός επίσης σημείωσε ότι στους ευρωπαίους δεν αρέσει η ιδέα της κυβέρνησής μας. Δεξιά και αριστερα δεν σημαίνει τίποτα αυτές τις ημέρες. Δεν τους αρέσει η ιδέα της πρόκλησης που φέρνουμε. Ξέρουν ότι αν δώοσουμε το λόγο της τιμής μας θα τον κρατήσουμε. Δεν νομίζω ότι δεν μας εμπιστεύονται. Δεν τους αρέσουν αυτά που κάνουμε. Κανένας δεν θέλει να του λέει ότι είναι λάθος. Δεν τους αρέσει να το ακουνε αυτό και λένε ότι όλα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πήρε τα 60 ευρώ από το ΑΤΜ απάντησε ότι : «Δεν έχουμε χρόνο, ούτε εγώ ούτε η συζύγός μου. Δεν θα ήταν θα σωστό για μένα να ημουν στην ουρα για το ΑΤΜ». 

Επίσης υπογράμμισε ότι ο ίδιος άφησε δουλεια στο Τέξας να είναι εδώ. «Δεν θα φύγω ό,τι και αν συμβεί. Ακόμα και αν δεν είμαι στο υπουργείο θα είμαι στην κυβέρνηση. Θα είμαι στο πλευρό των Ελλήνων». 

Ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε :

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η κύρια πολιτική δύναμη την Δευτέρα ό,τι και αν συμβεί. Θα νικήσουμε την Κυριακή και θα είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.