Στην αναγκαιότητα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην διάρκεια της συνάντησής τους με την πρόεδρος της 'Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη

'Οπως τόνισε ο Πρόεδρος: 

Το δημοψήφισμα είναι θεσμος άμεσης δημοκρατίας και εξυπηρετεί την δημοκρατία όταν δεν εξυπηρετεί κανένα διχασμό. Η πορεία της ελλάδας εντός Ευρωζώνης είναιν μονόδρομος.Και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο ίδιος πρόθεσε επίσης: «Μου δίνετε την ευκαιρία να τονίσω ότι η πορεία προς το δημοψήφισμα δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, να διαταράξει την -τόσο απαραίτητη ιδίως αυτή την στιγμή- ενότητα του ελληνικού Λαού». 

 Από την πλευρά της η κ. Κατσέλη ανέφερε:

Ζούμε στιγμές δυσκολες αλλά όλοι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Το τραπεζικό συστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθεί στους πελάτες, από τους συνταξιούχους μέχρι τις επιχειρήσεις.Εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μέσα στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου το τραπεζικό σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών. Πελάτες είναι από τον απλό συνταξιούχο και την εμπορική εταιρεία, μέχρι την επιχείρηση που προσπαθεί αυτή τη στιγμή να κάνει πληρωμές. Δίνεται ένας καθημερινός αγώνας, πραγματικά, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Τα πράγματα είναι ομαλά, υπάρχει ρευστότητα και είμαι σίγουρη και αισιόδοξη ότι θα τα βγάλουμε πέρα, αν όλοι – όπως είπατε – είμαστε μαζί και αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες από κοινού.