Μήνυμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, στην οποία πριν από 36 χρόνια ενέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημοσιοποιήθηκε από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής με την υπογραφή του προέδρου Πέτρου Μολυβιάτη και του του αντιπροέδρου Αχιλλέα Καραμανλή. 

Το μήνυμα έχει ως εξής: 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρώπη πριν από 36 χρόνια διότι αυτό απαιτούσε – και εξακολουθεί να απαιτεί – το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μόνο ως πλήρες και ισότιμο μέλος μιας Ενωμένης Ευρώπης μπορεί να έχει οικονομική ανάπτυξη, ομαλό δημοκρατικό βίο και εξωτερική ασφάλεια. Αυτά δηλαδή που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. 

Γι’ αυτό και η μεγάλη πλειοφηφία του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν έχει υιοθετήσει πλήρως αυτή την επιλογή του Κ. Καραμανλή. Βέβαια, η μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών έχει οδυνηρές συνέπειες για όλους σχεδόν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ιδίως για τους νέους.  

Έχει όμως πλέον αποδειχτεί ότι μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη αυτή κρίση. Από πουθενά αλλού δεν μπορούμε να έχουμε ούτε βοήθεια, ούτε υποστήριξη, ούτε ελπίδα.  

Σήμερα όμως, όλα αυτά απειλούνται. Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη.

Το μήνυμα καταλήγει: 


Εάν όμως σήμερα , μέσα στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε μια κρίση, έξω από την Ευρώπη δεν υπάρχει παρά η απόλυτη καταστροφή. Είναι στο χέρι της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα να αποτρέψει με την ψήφο του την προσεχή Κυριακή αυτήν την καταστροφή και να εξασφαλίσει το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ