Την ελπίδα ότι όλα θα πάνε κατ'ευχήν για την Ελλάδα εξέφρασε ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ Ντάνιελ Μίτοφ, ωστόσο πρόσθεσε ότι ένα δημοψήφισμα δεν αποπληρώνει το χρέος και πρέπει να αναλαμβάνονται οι ευθύνες.

'Οπως τόνισε ο βούλγαρος πολιτικός: 

Η Βουλγαρία έχει αναλύσει όλα τα σενάρια για ελληνική κρίση και έχει λάβει προληπτικά μέτρα. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και εξακολουθώ να εύχομαι το καλύτερο για αυτή, ελπίζω η σταθερότητα εκεί να διατηρηθεί, να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και να εξευρεθεί λύση για την κρίση. 

Σύμφωνα με τον κ. Μίτοφ «η Βουλγαρία και οι βουλγαρικές εταιρείες κατανόησαν προ πολλού ότι μια ενδεχόμενη κρίση στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό των εξαγωγών τους ή τουλάχιστον μέρους αυτών και προετοιμάστηκαν».

«Στο τραπεζικό σύστημα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα εγγύησης της σταθερότητας των τραπεζών με ελληνικά κεφάλαια. Οι τράπεζες αυτές λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους στη Βουλγαρία και είναι υποχρεωμένες να διατηρούν υψηλό βαθμό ρευστότητας. Βρίσκονται υπό την συνεχή επίβλεψη της Βουλγαρικής Κεντρικής Τράπεζας» επεσήμανε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας σχολίασε, επίσης, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δυναμική γι' αυτό παρακολουθείται προσεκτικά "κάθε κίνηση" και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η σταθερότητα στη νότια γειτονική χώρα θα διατηρηθεί, διότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι. Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις- ένα δημοψήφισμα δεν αποπληρώνει το χρέος και πρέπει να αναλαμβάνονται οι ευθύνες».