«Δεν είπε ότι θα παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά τόνισε ότι δεν θα εφαρμόσει κάθε είδους πολιτική» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ποιο θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης αν το αποτέλεσμα είναι υπέρ του  «ναι», ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε : 

Τώρα όσον αφορά την Κυβέρνηση. Δεν προλάβατε να με γνωρίσετε και θέλετε να φύγω; Ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι θα παραιτηθεί, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν θα εφαρμόσω κάθε είδους πολιτικής». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα που ελπίζουμε εμείς ότι θα είναι ΟΧΙ και επίσης να δει κανείς και τα πραγματικά ποσοστά.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε σε σχέση με την άποψη του Συμβουλίου της Ευρώπης για το δημοψήφισμα:

Κατ' αρχάς να πω για το Συμβούλιο της Ευρώπης που θεωρεί σύντομο το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας, φανταστείτε να ήταν περισσότερος χρόνος με αυτή την κατάσταση των Τραπεζών. Αλλά το κυριότερο είναι ότι κατανοώ τους εκπρόσωπους του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί δεν έζησαν πέντε χρόνια εδώ. Μπορεί να μην ξέρει ο κάθε καθημερινός άνθρωπος την κάθε λεπτομέρεια των προτάσεων πράγματι, αλλά πέντε χρόνια το έχει γνωρίσει πάνω στην πλάτη του.