Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα κατέθεσε στην πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δήλωσή του ότι τάσσεται υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τον διέγραψε από το κόμμα.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο Γρηγόρης Μακαρώνας.

Ο κ. Δαμαβολίτης στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εδώ και δύο μήνες είχε εκφράσει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. τις διαφωνίες του «για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση».

«Αποκορύφωμα ήταν το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, που κατά την προσωπική μου άποψη είναι ευρώ ή δραχμή», τονίζει και προσθέτει:

Σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει το «όχι», θεωρώ ότι αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Προσωπικά δεν μπορώ να συνηγορήσω σε κάτι τέτοιο. 

«Θεωρώ τον Πρόεδρο έντιμο άνθρωπο και καθαρό πατριώτη, όμως σε αυτό το θέμα έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη», αναφέρει.

«Με σεβασμό στο πρόσωπο του αρχηγού εκπληρώνω κάτι για το οποίο, με πρωτοβουλία μου, είχα δεσμευτεί την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, όταν δώσαμε τα χέρια για να αγωνιστούμε για το καλό της πατρίδας», επισημαίνει, αιτιολογώντας την επιλογή της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα.