Διαψεύδει ο Μάρτιν Σουλτς ότι, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt ευχήθηκε να παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να υπάρξει κυβέρνηση τεχνοκρατών αν κερδίσει το «ναι» στο ελληνικό δημοψήφισμα. Με ένα tweet απέδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, «μεγάλη παρερμηνεία» των δηλώσεών του. 

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε δηλώσεις του Σουλτς στην γερμανική Handelsblatt, σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε ότι «πρέπει να παραιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση και μέχρι τις εκλογές να αναλάβει μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με στόχο την συμφωνία, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα». 

Το τηλεγράφημα έγραφε ότι ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι «θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί».

«Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», τόνισε σλυμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.  

Και πρόσθεσε:

Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα.

Σύμφωνα με το δημοσιευμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα. Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν».