«Δεν είμαστε ενοικιαστές, είμαστε συνιδιοκτήτες στην ΕΕ», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο κ. Νικολούδης δηλώνει «θυμωμένος και αγανακτισμένος», απέναντι στην «τρομολαγνεία και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού», ότι «το ναι, ή το όχι σημαίνει έξοδο από την ΕΕ».

Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς σημείωσε ότι την Τρίτη, μετά το δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα διαπραγματευτεί μια καινούργια συμφωνία και «ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα έχει και τις ανάλογες δυνατότητες διαπραγμάτευσης».

Στο ερώτημα τι θα προκύψει μετά από το «ναι», ή μετά από το «όχι», ο υπουργός ανέφερε ότι στην περίπτωση του «ναι» θα υπογράψουμε μια περισσότερο επώδυνη σύμβαση.

Αν, όμως, ο πρωθυπουργός βγει ενισχυμένος, θα πάει και θα διαπραγματευθεί, με καλύτερους όρους. «Αυτή είναι η μόνη απάντηση και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Και εγώ θέλω να πω σε όλους τους συμπολίτες μας, αφενός να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν ότι τους έρθει, μα ότι τους έρθει, διότι διαφορετικά δε θα αξίζουν να λένε, ότι είμαι περήφανος Έλληνας. Να ψηφίσουν ότι νομίζουν, ούτε εμένα να ακούν, αλλά ούτε κανέναν άλλον, αλλά να ψηφίσουν χωρίς φόβο», είπε ο κ. Νικολούδης.

«Επειδή ενοχλήθηκα, από αυτούς που δηλώνουν ότι αγαπούν την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα απειλούν, ότι αν δεν κάνεις έτσι, θα κάνεις αλλιώς, έχω να πω στους συμπολίτες μας ένα πράγμα: Όταν κάποιος σε συμβουλεύει οι πιθανότητες να είναι για το συμφέρον σου, είναι 50%, οι πιθανότητες να είναι για το συμφέρον του είναι επίσης 50%, όταν κάποιος σε απειλεί είναι αποκλειστικά 100% για το δικό του συμφέρον. Και για αυτό εμείς πρέπει να νικήσουμε το φόβο», είπε.