current views are: 1

2 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση17:38

Σουφλιάς: Εθνική ανάγκη το «ναι» στο δημοψήφισμα

Το «ΟΧΙ» μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μας, επισημαίνει σε δήλωσή του για το δημοψήφισμα ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Δημοσίευση 17:38’
αρθρο-newpost

Το «ΟΧΙ» μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μας, επισημαίνει σε δήλωσή του για το δημοψήφισμα ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Το «ΟΧΙ» μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μας, επισημαίνει σε δήλωσή του για το δημοψήφισμα ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Σουφλιάς

Τονίζει ότι αυτό δεν θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ», υπογραμμίζοντας ότι είναι εθνική ανάγκη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σουφλιά:

Το «ΟΧΙ» φοβάμαι ότι δεν θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει κλίμα έντονα εχθρικό με πιθανές επιπτώσεις στη θέση μας στην Ε.Ε.

Η θέση της Ελλάδος είναι στον πυρήνα της Ε.Ε και πρέπει να παραμείνει για πάντα αδιαπραγμάτευτη. Η Ε.Ε παρά τις αδυναμίες της και τις σκοπιμότητες που την διατρέχουν είναι η ευρύτερη οικογένειά μας και είναι η ομπρέλα για την πρόοδο και για την ασφάλεια της χώρας. Τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της Ελλάδος δεν πρέπει να την διακινδυνεύσουμε.

Το λάθος δημοψήφισμα είναι εθνική ανάγκη να καταλήξει σε σωστό αποτέλεσμα: το «ΝΑΙ».

Για να φτάσουμε ως εδώ έγιναν λάθη από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από την Ευρωπαϊκή ηγεσία μετά την εκδήλωση της κρίσης.

Δυστυχώς, δεν επιτευχθηκε συμφωνία και αυτό οφείλεται στις ιδεοληψίες μελών της κυβέρνησης και την έλλειψη ρεαλιστικής στρατηγικής της αλλά και στις σκοπιμότητες και στις εμμονές ηγετών της Ευρώπης στη σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε λανθασμένη.

Γι΄αυτό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση με γενναιότητα μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες Εθνικής συνεννόησης για να βγούμε από το αδιέξοδο. Τέλος, για να αποφύγουμε την πυροδότηση του διχασμού του λαού μας πρέπει όλοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση …και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη.


σχετικα αρθρα