ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανός πρέσβης: Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα στην Ευρώπη

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2015, 21:15 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2015, 21:23
Αμερικανός πρέσβης: Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα στην Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp

Την ευχή να υπάρξει βιώσιμη λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Ντέιβιντ Πιρς.

Την ευχή να υπάρξει βιώσιμη λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς.

«Η Ελλάδα δεν είναι απλά μία χώρα της Ευρώπης, αλλά μια πολύ σημαντική χώρα στην Ευρώπη», τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να μπει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, με την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων.

Τα παραπάνω ανέφερε, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους προσκεκλημένους στην δεξίωση που δόθηκε στην πρεσβευτική κατοικία με την ευκαιρία της επετείου της 4ης Ιουλίου, κατά την οποία τιμάται η υιοθέτηση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρόντες στην δεξίωση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργοί, βουλευτές, διπλωμάτες και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παιδική χορωδία έψαλε τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας και τραγούδησε το τραγούδι «Απρίλη μου ξανθέ», του Μίκη Θεοδωράκη.