Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο γαλλικός Τύπος επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο μιας εξόδου της χώρας από το Ευρώ. 

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» στο πρωτοσέλιδό της θέτει το εξής ερώτημα «πρέπει να φοβόμαστε το Grexit;». Δύο μέρες πριν από το δημοψήφισμα που αποφασίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ποτέ εως σήμερα μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν φάνηκε ως ένα τόσο ''αξιόπιστο'' ενδεχόμενο. Ένα τέτοιο σενάριο προκαλεί διχόνοια μεταξύ των εμπειροργνώμων και των πολιτικών υπογραμμίζει ο γαλλικός τύπος.

 

''Υποστηρίζουν την ελληνική αντίσταση'' γράφει η εφημερίδα ''L'Humanité'' που στέκεται στο πλευρό των ελλήνων πολιτών από την πρώτη κιόλας μέρας που ξέσπασε το ελληνικό ζήτημα υποστηρίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η γαλλική εφημερίδα τονίζει πως ο ελληνικός λαός ψηφίζει την Κυριακή κατά των απαιτήσεων των τοκογλύφων δίνοντας στη συνέχεια το λόγο σε λόγιους, εμπειρογνώμωνες αλλά και ανθρώπους της τέχνης που στηρίζουν το ''ΟΧΙ'' του Αλέξη Τσίπρα (Κώστας Γαβράς, Πόλ Κρούγκμαν…).