Θα υπάρξει συμφωνία όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα “ναι“ είτε ένα “όχι“ βγει από την κάλπη».

«Αν είναι 'ναι' , τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το 'όχι', θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες», είπε.

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε.

«Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.