Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες.

Κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση του ΚΙΔΗΣΟ το βράδυ της Πέμπτης στη πλατεία Κοτζιά ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αυτός τις έκλεισε. Ήξερε ότι χωρίς πρόγραμμα ο Ντράγκι, δε μπορούσε να συνεχίσει να δίνει χρήμα στις τράπεζες» και πρόσθεσε: «"Ναι" ή "Όχι" στο ευρώ είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας μας λέει ένα "'Οχι" θα σημάνει νέα διαπραγμάτευση, άλλα θα είναι μια διαπραγμάτευση για έξοδο από την Ευρώπη».

Σχετικά με το δημοψήφισμα του 2011 ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο ίδιος είχε πάρει θετική στάση αλλά δυστυχώς και στο εσωτερικό του κόμματος δέχτηκε επίθεση.

«Τότε ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι χρεοκοπία και σήμερα κατάφερε να φέρει τη χώρα σε σημείο κι επισήμως να χρεοκοπήσει. Φάνηκε η γύμνια τους», τόνισε. 

«Με το "Ναι" την Κυριακή θα έχουμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και με το "Ναι" κερδίζουμε μια νέα προοπτική: το κούρεμα με ομοφωνία και παραμονή μας στο ευρώ. Με το "'Οχι" κερδίζουμε τη χρεοκοπία. Καλώ την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλάξει στάση. Κάλω και τους εταίρους να λάβουν υπόψιν τα λάθη τους», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και κατάληξε τονίζοντας ότι «μια κακή κυβέρνηση ή μια κακή συμφωνία μπορούν να αλλάξουν», αλλά όπως σημείωσε, «έξοδος από την Ευρώπη είναι δρόμος χωρίς επιστροφή».