Υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα τάχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και την έχουμε εισπράξει όλοι.

«Υπέστην τεράστια ζημιά με την ατέρμονη δήθεν διαπραγμάτευση. Πλήττεται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα για την ψήφο του λαού την Κυριακή, τονίζοντας ότι «εάν ψηφίσει “όχι“, οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Αν πει “ναι“ πάλι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως ή άλλως ένα τίμημα, αλλά θα υπάρχει ελπίδα».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη χάθηκε ύστερα από όλες τις «παλινωδίες που ήταν κάτι μεταξύ προσβολών και γελοιοτήτων. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη, 18 έναντι ενός. Έχει χάσει τους παραδοσιακούς της φίλους. Οι πάντες ζητούσαν από την Ελλάδα να συνεννοηθεί και να βρει μια λύση».

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια και ότι παραπλανά τον ελληνικό λαό.

«Αν επικρατήσει το «όχι» είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν για πολύ καιρό. Με μαθηματική ακρίβεια αν βγει το «όχι» θα φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ», είπε.